Sportraad Amsterdam

Sinds 1952 hét onafhankelijke sportadviesorgaan van de gemeente Amsterdam.

Stage Sportraad Amsterdam

Momenteel zijn de stageplaatsen bij de Sportraad bezet. Medio april begint de sollicitatieprocedure voor het najaar 2015.

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij een digitale nieuwsbrief.

Afmelden

Sportraad Amsterdam

Jodenbreestraat 25

Postbus 1530

1000 BM Amsterdam

routebeschrijving

020 – 251 85 87

info@sportraadamsterdam.nl


drs. J.S.I. (Jessica) Gal

drs. J.S.I. (Jessica)

Naam: Jessica Gal
Functie: Lid werkgroep Topsport
Lid sinds: 2010
Expertise: Sportmedische zaken en topsport
Profiel: Jessica heeft als judoka vier maal deelgenomen aan de Olympische Spelen en was onder meer elf keer Nederlands en vier keer Europees kampioen. Ze studeerde geneeskunde en begon na haar sportieve carrière aan een opleiding tot sportarts. Voordat ze begin 2009 een zelfstandig sportmedisch adviescentrum (Jessica Gal Sportartsen) oprichtte, was ze onder meer ploegarts bij de Nederlandse vrouwenhockeyploeg. Tegenwoordig is Jessica betrokken bij de begeleiding van diverse sportteams waaronder het Nationaal zweminstituut Amsterdam, de nationale beachvolleybalselectie Beach Team Holland, de damesselectie van ADO Den Haag en turnvereniging Turning Spirit.
Nevenfuncties: Momenteel geen. In het verleden was zij lid van de Atletencommissie NOC-NSF, lid van de Dopingadviesraad en lid van de dopingkamer bij het Instituut sportrechtspraak. Tevens vervulde zij bestuursfuncties bij de Judo Bond Nederland (junior lid) en bij De 144.
Sport: Judo, momenteel niet actief. Thans hardlopen en fietsen.