Sportraad Amsterdam

Sinds 1952 hét onafhankelijke sportadviesorgaan van de gemeente Amsterdam.

Stage Sportraad Amsterdam

Momenteel zijn de stageplaatsen bij de Sportraad bezet. Medio april begint de sollicitatieprocedure voor het najaar 2015.

Nieuwsbrief

Periodiek sturen wij een digitale nieuwsbrief.

Afmelden

Sportraad Amsterdam

Jodenbreestraat 25

Postbus 1530

1000 BM Amsterdam

routebeschrijving

020 – 251 85 87

info@sportraadamsterdam.nl


dr. ir. C.J.M. (Lia) Karsten

dr. ir. C.J.M. (Lia)

Naam: Lia Karsten
Functie: Voorzitter werkgroep Sport & Ruimte
Lid sinds: 2007
Expertise: Planologie, onderwijs en jeugd
Profiel: Lia Karsten is associate professor aan de Universiteit van Amsterdam, Afdeling Sociale Geografie en Planologie en heeft daarnaast een eigen onderzoeks/adviesbureau. Haar onderzoek richt zich op het brede terrein van het dagelijks leven van stedelingen en meer specifiek op het opgroeien van stadskinderen en het gebruik van de openbare ruimte. Lia Karsten is de bedenker van de term de achterbankgeneratie, waarmee duidelijk is geworden dat de zelfstandige bewegingsvrijheid van kinderen tegenwoordig zeer beperkt is. Lia Karsten zet zich op verschillende manieren in om het buiten spelen en bewegen van kinderen te bevorderen. In 2011 heeft Lia een visiting professorship aan zowel een universiteit in Uppsala als in New York gehad.
Lia Karsten heeft in januari 2013 een eredoctoraat in ontvangst genomen van de Universiteit van Uppsala. De Zweedse universiteit kende Karsten het eredoctoraat toe vanwege haar inspirerende onderzoek naar de sociaal-ruimtelijke condities van opgroeien en de relatie die zij daarbij legt met sociale ongelijkheid. In 2013 is Lia enige maanden als visiting professor betrokken geweest bij de universiteit van Hong Kong. Nevenfuncties: Lia Karsten publiceert in een range van nationale en internationale tijdschriften, zij maakt deel uit van verschillende redacties en commissies en treedt regelmatig op in de media.
Sport: Lia Karsten is vooral een intensief gebruiker van de openbare ruimte als plaats om te sporten. Zij tennist voor de deur van haar huis (Linnaeushof), fietst langs de Amstel de stad uit en loopt haar rondjes in park Frankendael. Zij heeft haar kinderen jarenlang begeleid bij het voetbal, tennis en schaken.