Els Annegarn ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2018

Els Annegarn ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2018

 

Amsterdam 5 juli – Els Annegarn, initiatiefneemster van loopgroep ‘Noorderpark in Beweging’ en beweegproject ‘Gewichtige Dames’, heeft zojuist in de Stadsschouwburg de Penning Sportraad Amsterdam 2018 in ontvangst mogen nemen.

 

Els richt zich met haar sportactiviteiten met name op Amsterdammers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, vanwege  problemen die gerelateerd zijn aan armoede, gezondheid en/of eenzaamheid. Deelname aan sportactiviteiten is voor hen geen vanzelfsprekendheid. Els begrijpt die problematiek vanuit haar professie als maatschappelijk werkster heel goed, maar ze kent ook de kracht van sport. Sport kan dat lichtpuntje zijn, die stap vooruit. Daarom gebruikt ze sport als middel, en met volle overtuiging en succes.

Ageeth Telleman (vz Sportraad Amsterdam), Els Annegran (ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2018), Simone Kukenheim (wethouder Sport, Amsterdam)

In de zomer van 2012 begon Els met haar loopgroep ‘Noorderpark in Beweging’, een hardloop-/wandelgroep in Amsterdam Noord. Later volgde nog het beweegproject Gewichtige Dames, specifiek voor dames met overgewicht. Ze werft deelnemers bij onder meer huisartsenposten en de voedselbank, belt mensen op en gaat thuis bij ze langs om ze te motiveren tot deelname. Inmiddels zijn er meer dan honderd Amsterdammers structureel in beweging gekomen. Els weet voor haar deelnemers een sportomgeving te creëren waarin een ieder zich veilig en geaccepteerd voelt. Ze is de drijvende kracht achter de groepen, de verbinder, en is als individu van grote betekenis in de levens van vele Amsterdammers. Dankzij haar inspanningen zijn vriendschappen ontstaan, sportieve prestaties geleverd, is gezondheidswinst geboekt, structuur gevonden en hebben Amsterdammers zichzelf (weer) weten op te richten om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

 

De jury ziet daarin een uitstekend voorbeeld van hoe je als individu een ander en vervolgens een hele beweging op gang kunt brengen. Ze sluit niemand uit, gelooft in de kracht van sport, en staat voor een samenleving waarin we samen leven en voor elkaar zorgen. Voor Els lijkt dit wellicht simpel, maar het is allerminst eenvoudig. Ze  werkt zodoende op een indrukwekkende wijze mee aan een vitaler Amsterdam. Een Amsterdam waarin iedereen deelneemt en er toe doet en dat, acht de jury, is een bijzonder lovenswaardig streven. Op grond hiervan en vele andere niet genoemde verdiensten ontving Els Annegarn uit handen van de voorzitter van de Sportraad Amsterdam, Ageeth Telleman,  met veel waardering voor de inzet en de getoonde maatschappelijke betrokkenheid de Penning Sportraad Amsterdam 2018.

 

De Penning Sportraad Amsterdam werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt en is bestemd voor een persoon of instelling die met durf, visie, ambitie en inzet een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam. De afgelopen periode ontving de Sportraad Amsterdam ruim dertig inzendingen uit alle delen van Amsterdam. Hieruit zijn door de jury vervolgens vijf personen  genomineerd. Naast Els Annegarn (loopgroep ‘Noorderpark in Beweging’) waren dat in willekeurige volgorde: Henk P. Blok (vrijwilliger Zuidoost United en Amstelland United), Jesper Jobse (3×3 Basketball en 3×3 Unites), Marianne Boer (kanovereniging Zeeburg en Kano op Ijburg) en Erik de Wit (Padel Play Club Amsterdam).

Ten overstaan van circa 200 aanwezigen sprak voorzitter Ageeth Telleman namens de Sportraad Amsterdam haar waardering uit voor al deze initiatieven alsmede de hoop dat zij als voorbeeld en inspiratiebron dienen voor de vele duizenden Amsterdammers die zich dag in, dag uit inzetten voor de sport in onze stad.

 

Share
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!