Sportieve behoefte IJburg – ruimtelijke sportnorm

De Sportraad Amsterdam benadrukt met Advies Sportbehoefte IJburg (7 december 2017) bij de leden van de raadscommissie Zorg en Sport eens te meer de noodzaak van realisatie van voldoende sport en beweegvoorzieningen in een verdichtend Amsterdam.

Op IJburg ondervinden een deel van de kinderen nog altijd dagelijks de vervelende en hinderlijke gevolgen van de onzorgvuldige wijze waarop destijds is omgesprongen met de sportieve inrichting van deze nieuwbouwwijk. Met de aangehechte adviesbrief roept de Sportraad op lering te trekken uit de sportieve misslagen op IJburg en de door de gemeenteraad gewenste Ruimtelijke Sportnorm (zie voorstel onder) in Amsterdam met voorrang in te voeren, zodat problemen elders in de stad kunnen worden voorkomen.

Voorts dient het sportareaal in het Diemerpark (IJburg) op korte termijn te worden uitgebreid om de duizenden kinderen op de wachtlijst van de sportverenigingen in het Diemerpark een plek te kunnen bieden en ook hen het plezier van sport en bewegen binnen ons unieke Amsterdamse verenigingsleven te kunnen meegeven.

Advies Sportraad – Sportbehoefte IJburg 2017

Initiatiefvoorstel Van Dantzig, Yesilgoz, Kwint, Kayar – D66, VVD, SP, PvdA: 2016

Share
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!