Wie draagt u voor? Penning Sportraad Amsterdam 2019

Penning Sportraad Amsterdam 2019

Voor het tiende jaar op rij, dit maal op donderdag 13 juni 2019, zal de Penning Sportraad Amsterdam worden uitgereikt.

Kent u ook een bestuurder, professional, vrijwilliger, vereniging of instelling die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam? Dan kunt u deze tot uiterlijk vrijdag 25 mei 2019 voordragen voor de Penning Sportraad Amsterdam middels dit online formulier.

De Penning Sportraad Amsterdam wordt jaarlijks uitgereikt aan een Amsterdammer die met durf, visie, ambitie en inzet een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam. Het gaat bij deze uitreiking dus niet om de sporter, maar om een bestuurder, professional, vrijwilliger, vereniging, evenement of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport of het sportbeleid binnen Amsterdam. Met deze onderscheiding trachten wij Amsterdam en zijn bewoners te motiveren en te inspireren om zich op dit terrein blijvend in te zetten. De Penning wordt toegekend door een jury, bestaande uit leden van de Sportraad.

In 2018 werd de Penning op donderdag 5 juli in de Stadschouwburg uitgereikt aan Els Annegarn. In de zomer van 2012 begon Els met haar loopgroep ‘Noorderpark in Beweging’, een hardloop-/wandelgroep in Amsterdam Noord. Later volgde nog het beweegproject Gewichtige Dames, specifiek voor dames met overgewicht. Ze werft deelnemers bij onder meer huisartsenposten en de voedselbank, belt mensen op en gaat thuis bij ze langs om ze te motiveren tot deelname. Inmiddels zijn er meer dan honderd Amsterdammers structureel in beweging gekomen. Els weet voor haar deelnemers een sportomgeving te creëren waarin een ieder zich veilig en geaccepteerd voelt. Ze is de drijvende kracht achter de groepen, de verbinder, en is als individu van grote betekenis in de levens van vele Amsterdammers. Dankzij haar inspanningen zijn vriendschappen ontstaan, sportieve prestaties geleverd, is gezondheidswinst geboekt, structuur gevonden en hebben Amsterdammers zichzelf (weer) weten op te richten om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

De Penning is eerder uitgereikt aan onder meer Tennisvereniging Smashing Pink (2017), Loek Loevendie (Amsterdam Pirates, 2016), Vereniging Flevoparkbad (2015), Jolanda Hogewind (Calvijn met Junior College, 2014), Machiel van der Woude (voorzitter van AFC, 2013), Pedja Djurdjevic (trainer van Kimekai Gym, 2012), Hockeyclub Athena (2011) en Carolien Gehrels (2010).

Share
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!