Over ons

Over ons

Wie wij zijn
De Sportraad Amsterdam is een onafhankelijk adviesorgaan dat door de gemeenteraad in 1952 in het leven is geroepen om gevraagd en ongevraagd te adviseren over de hoofdlijnen van het sportbeleid in Amsterdam.

Doel
Het intrinsieke doel van de Sportraad is er op gericht om zoveel mogelijk Amsterdammers aan het sporten te krijgen. Door de positieve effecten van sport optimaal te benutten kunnen we bovendien een bijdrage leveren aan de vitaliteit en economische en sociale leefbaarheid van de stad.

Samenstelling
De Sportraad bestaat uit maximaal 18 leden en wordt ondersteund door het bureau van de Sportraad. De leden worden geselecteerd op basis van hun expertise op sportgerelateerde onderwerpen. Wie de raadsleden van de Sportraad zijn, kunt u vinden op de ledenpagina.

 

Bestuur
De voorzitter (Ageeth Telleman, vicevoorzitter (Frits Barend) en secretaris (Julius Egan) vormen samen het bestuur van de Sportraad Amsterdam. Zij zijn verantwoordelijk voor het dagelijks functioneren van de Sportraad.

Werkgroepen
De leden van de Sportraad vormen het geraamte van diverse werkgroepen die adhoc danwel structureel actief zijn met adviesonderwerpen of gebieden, zoals Jeugd, Olympische Ambitie, Ruimte, Economie en Aanbod. Zij leveren de voorzitters en bepalen de adviesonderwerpen. De werkgroepen kunnen op ad hoc basis worden aangevuld met externe deskundigen.

Share
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!