Eric van der Burg ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2019

Eric van der Burg, voormalig wethouder Sport, die afgelopen maart na 32 jaar afscheid nam van de Amsterdamse politiek, heeft zojuist in de Stadsschouwburg van Amsterdam de tiende Penning Sportraad Amsterdam 2019 in ontvangst mogen nemen.

Tijdens zijn dubbele termijn als wethouder promoveerde hij sport naar de eredivisie van de Amsterdamse gemeentepolitiek en toonde zich hiermee zowel een visionair bestuurder als een pragmatisch politicus. Als geboren en grotendeels getogen Amsterdammer wist hij namelijk als geen ander wat sport betekent voor onze stad, voor de opgroeiende jeugd, de samenhang en leefbaarheid in de wijken en de gezondheid van de inwoners. Van de koppelingen die hij als wethouder wist te leggen met andere domeinen als zorg en ruimtelijke ontwikkeling profiteert de stad nog steeds.

Zijn bevlogenheid, persoonlijke betrokkenheid en intrinsieke motivatie – noem het sportieve bezetenheid – werd sterk gevoeld en gewaardeerd in sportend Amsterdam. Het kan volgens de jury niet los gezien worden van alles wat er de afgelopen acht jaar op het gebied van sport in Amsterdam is gebeurd.

De Jury ziet in Eric een onvermoeibare en inspirerende ambassadeur van de Kracht van Sport en van de sportstad Amsterdam. Hij motiveert mensen elkaar te helpen en oog te hebben voor de onopvallende krachten in de stad, en in de sport. Eric gelooft in een Amsterdam waarin iedereen deelneemt en er toe doet. En hij begrijpt als geen ander dat sport een prachtig en effectief instrument is om dit te kunnen realiseren. Dat bleek eens te meer tijdens de uitreiking.

Met de toekenning van de Penning was de voormalig wethouder zeer verheugd, maar hij emotioneerde de aanwezigen en zichzelf toen hij in zijn dankwoord de inzet van de andere genomineerden en in het bijzonder het Friendship Sports Centre roemde. Hij eindigde met de uitspraak richting het Friendship Sports Centre: “deze Penning komt bij jullie te staan!”. Een veelzeggend gebaar van Eric van der Burg.

Share
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!