Hot Game

In samenwerking met De Balie organiseert de Sportraad Amsterdam ‘Hot Game’, het evenement waar high-& lowbrow samen komen, waar we debatteren, jammen en filosoferen. Waar we heroïsche herinneringen ophalen, maar ook vooruit kijken naar het Nederland van morgen en de positie van sport daarin. Een avond vol entertainment met een serieuze ondertoon. Volledig indachtig de essentie van sport, de belangrijkste bijzaak van het leven. Ieder jaar staat een ander (sport)thema centraal bij de Hot Game.

Ter info: Hot Game is een samenwerking met De Balie en werkt met kaartverkoop. De volledige, en bescheiden, opbrengst daarvan komt ten goede van de kosten van zaalhuur en overige technische voorzieningen in De Balie.

Voorgaande edities van de Hot Game zijn:

Hot Game #5: Weg met de Vrouwensport

Deze editie, met de titel ‘weg met de vrouwensport’ stond in het teken van de positie van vrouwelijke atleten, coaches en bestuurders. Columnisten en filmmakers schetsten een toekomstbeeld waarin vrouwen volop vertegenwoordigd worden in sportbesturen en waar we vrouwelijke sporters gelijk waarderen en belonen voor hun sportieve prestaties als hun mannelijke evenknieën. Onder begeleiding van Sportraadslid Rocky Hehakaija  en Isabel Sheridan onderzochten we met toonaangevende gasten wat dit zou kunnen betekenen voor de sportwereld.

Hot Game #4: De toekomst van sport; game on of game over?

In de vierde editie van de  Hot Game gingen De Balie en de Sportraad Amsterdam onder leiding van Arie Boomsma op zoek naar antwoorden op de vraag wat de ongekende populariteit van gamen voor de toekomstige sportbeoefening en beleving in de stad betekent. Bevordert gamen inactiviteit of wordt het de komende jaren juist het beste instrument om kinderen in beweging te krijgen?

Hot Game #3: Hoge pressie; lijdt plezier onder prestatie?

In de derde editie van de Hot Game zochten de Sportraad Amsterdam en De Balie antwoorden bij (top-)sporters, verenigingen, bonden, denkers en doeners over de rol van de sportwereld in onze prestatiemaatschappij. Want waar de één druk nodig heeft om tot prestaties te komen, haakt de ander er door af. Hoe kunnen we een balans vinden? En kunnen prestatie en plezier hand in hand gaan?

Hot Game #2: Sport, de vuist van verzet.

De tweede editie van de Hot Game stond in het teken van de kracht van sport om te strijden voor een inclusieve samenleving. Onder leiding van Jan Driessen en Diana Matroos en met een indrukwekkend gezelschap aan gasten keken we naar de politieke verantwoordelijkheid van sport.

Hot Game #1: Wilt u meer of minder sport?

De eerste editie van de Hot Game stond in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. De avond bestond uit een kwalitatief en gevarieerd programma, stond onder leiding van het presentatieduo Frits Barend en Rivkah Op het Veld en had als hoofdgast voormalig voetballer Clarence Seedorf.