Genomineerden Penning Sportraad 2019

Genomineerden Penning Sportraad 2019
Alweer de 10e editie van Penning Sportraad Amsterdam vindt aanstaande donderdag 13 juni plaats, wederom in de Ajax- en Pleinfoyer van de Stadsschouwburg Amsterdam aan het Leidseplein. Wilt u de Penning bijwonen? Dat kan, er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Aanmelden kan hier.
De Penning Sportraad Amsterdam wordt jaarlijks uitgereikt aan een Amsterdammer die met durf, visie, ambitie en inzet een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam. Het gaat bij deze uitreiking dus niet om de sporter, maar om een bestuurder, professional, vrijwilliger, vereniging of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport en het sportbeleid binnen Amsterdam. We hebben dit jaar weer ruim dertig zeer bijzondere voordrachten mogen ontvangen waar een deskundige jury, bestaande uit leden van de Sportraad, zich over heeft mogen buigen.
De jury heeft uiteindelijk de volgende 5 voordrachten genomineerd:
1. Kees de Vrij Al veertig jaar bevlogen trainer in de Amsterdamse schaats-, wieler- en skeelersport. Icoon en baken voor de studenten van onder meer SKITS.
2. De Rookvrije Generatie Initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds dat er naar streeft dat alle kinderen rookvrij kunnen spelen en sporten.
3. Friendship Sports Centre Veelzijdig sportcentrum in Amsterdam Noord dat volledig is uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking.
4. Eric van der Burg Nam na 32 jaar afscheid van de Amsterdamse politiek waarvan 8 jaar als bevlogen wethouder Sport.
5. Sven Janssen Aanjager van de wederopstanding van American football en cheerleading club Amsterdam Panthers in Amsterdam Zuidoost.
Share
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!