Nieuwe voorzitter Sportraad Amsterdam

Beste vrienden,

Na tien jaar het voorzitterschap van de Sportraad Amsterdam met eer en genoegen te hebben mogen bekleden, loopt mijn laatste termijn eind dit jaar af. Met veel trots en plezier kijk ik terug op deze periode waarin ik samen met alle leden van de Sportraad en velen van jullie een bijdrage heb kunnen leveren aan de sport in Amsterdam. Van IJburg tot de Sportas, van het bewegingsonderwijs tot de vechtsport en van het Olympisch Stadion tot de sportvelden in Noord. Er zijn weinig onderwerpen die de afgelopen jaren niet in onze advisering aan de orde zijn geweest. Het gaat goed met de sport in Amsterdam, maar er liggen ook weer nieuwe uitdagingen voor ons. De invulling van de ruimte in een verdichtend Amsterdam is daarvan misschien wel de belangrijkste. Maar ook meer en beter bewegingsonderwijs, de ontwikkeling van de Sportas en verdere verhoging van de sport- en beweegparticipatie zijn thema’s die vanuit de Sportraad blijvende aandacht zullen hebben.

Om het dienstige werk voort te zetten en de brede belangen van de Amsterdamse sport te blijven dienen, doet het mij deugd u te kunnen melden dat de Sportraad in onze huidige vicevoorzitter, Ageeth Telleman, een uiterst kundige en bekwame nieuwe voorzitter heeft gevonden. Ik heb er alle vertrouwen in dat Ageeth samen met alle (nieuwe) leden van de Sportraad belangrijk zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de sport en onze stad. Zij zullen daarbij niet zonder jullie inbreng en steun kunnen. Voor nu wens ik Ageeth veel wijsheid en daadkracht toe.

Velen van u zal ik in andere hoedanigheid ongetwijfeld opnieuw tegen het lijf lopen in die mooie Amsterdamse sportwereld.

Hoogachtend,

Robert Geerlings

Over Ageeth

In 2011 trad Ageeth Telleman toe tot de Sportraad Amsterdam, waar zij in 2015 vicevoorzitter van werd. De afgelopen jaren heeft zij zich verdiept in een groot aantal adviesonderwerpen, waaronder de herstructering van de gemeentelijke sportorganisatie, de anders georganiseerde sport, de ruimtelijke sportnorm en het Marineterrein. Ageeth is managing partner bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Ze studeerde politicologie in Amsterdam en werkte in die tijd als gediplomeerd trainer en sportinstructeur bij diverse turnverenigingen en sportscholen. Tegenwoordig is ze bestuurslid meisjes- en vrouwenvoetbal bij SDZ. Ageeth woont met haar twee kinderen naast het sportpark Laan van Spartaan in Amsterdam West.

 

Share
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!