Penning Sportraad Amsterdam

 

Penning Sportraad Amsterdam

De Penning Sportraad Amsterdam wordt jaarlijks uitgereikt aan een Amsterdammer die met durf, visie, ambitie en inzet een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam. Het gaat bij deze uitreiking dus niet om de sporter, maar om een bestuurder, professional, vrijwilliger, vereniging of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport en het sportbeleid binnen Amsterdam. De Penning zal  dit jaar op donderdag 5 juli in de Stadsschouwburg van Amsterdam weer worden toegekend door een deskundige jury, bestaande uit leden van de Sportraad.

In 2018 werd de Penning op donderdag 5 juli in de Stadschouwburg uitgereikt aan Els Annegarn. De Sportraad wil met de uitreiking van de Penning jaarlijks zijn waardering uitspreken over de bijzondere en zeer belangrijke prestaties die buiten de lijnen geleverd worden ten behoeve van de sport en sportbeoefening in Amsterdam. Vaak wordt nog over het sociaal-maatschappelijk belang van deze prestaties heen gekeken of worden ze overschaduwd door de sportieve successen. Met deze onderscheiding hopen wij Amsterdam en zijn bewoners te motiveren en te inspireren om zich op dit terrein blijvend in te zetten.

De Penning is uitgereikt aan onder meer Tennisvereniging Smashing Pink (2017), Loek Loevendie (Amsterdam Pirates, 2016), Vereniging Flevoparkbad (2015), Jolanda Hogewind (Calvijn met Junior College, 2014), Machiel van der Woude (voorzitter van AFC, 2013), Pedja Djurdjevic (trainer van Kimekai Gym, 2012), Hockeyclub Athena (2011) en Carolien Gehrels (2010).


De Penning is uitgereikt aan:

Els Annegarn
Winnaar
2018
Website

Smashing Pink
Winnaar
2017
Website

Loek Loevendie
Winnaar
2016
Facebook

Ver. Flevoparkbad
Winnaar
2015
Website

Jolanda Hogewind
Winnaar 2014

LinkedIn

Machiel v/d Wouden
Winnaar 2013

Website

Pedja Djurdjevic
Winnaar 2012

LinkedIn

HC Athena
Winnaar 2011

Website

Carolien Gehrels
Winnaar 2010

LinkedIn

Share
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!