A. (Alex) Klusman

Alex Klusman is geboren op 27 oktober 1969 in Kitwe te Zambia. Sport heeft altijd als rode draad gefungeerd in het leven van Alex. Zowel in zijn geboorteland Zambia als in Amsterdam was hij – en nog steeds –  te vinden op of langs de sportvelden. In 1994 ontving hij zijn masterdiploma in Internationale betrekkingen aan de Universiteit van Groningen.

Momenteel is voetbalclub DRC in Amsterdam zijn tweede thuis geworden, tevens de club waar zijn twee zonen voetballen. Zelf is hij al ruim 10 jaar actief binnen de club als trainer, coach en voorzitter.

Naast zijn voorliefde voor sport heeft Alex in zijn leven veel werkzaamheden verricht in de politiek. Zo is hij onder andere één van de oprichters van het campagnebureau BKB, een Amsterdams bureau die zich specialiseert op het gebied van campagne-, communicatie- en mediatrainingen. Alex draagt via BKB bij aan maatschappelijke onderwerpen die hem nauw aan het hart liggen, zoals; de erkenning en waardering voor de Nederlandse Veteranen en de toekomst van het (amateur)voetbal in Amsterdam en ver daarbuiten.