K. (Koen) Kouwenberg

Koen Kouwenberg is een bevlogen ondernemer die zich met name richt op de gezonde (motorische) ontwikkeling van kinderen in Amsterdam. Zijn missie is om bewegen een natuurlijk onderdeel te maken van het snel veranderende en verdichtende stedelijk leven.

In 2008 richtte Koen de organisatie Woest Zuid op. Woest Zuid is een naschoolse club waar kinderen in hun eigen belevingswereld bewegen en spelen. Kinderen zijn bij Woest vrijwel altijd buiten en ontdekken de lol van bewegen. Inmiddels heeft Woest Zuid 22 locaties in Amsterdam die zijn gevestigd binnen basisscholen, sportverenigingen en op eigen locaties.

Ook is Koen oprichter van Friends Call me Jim, een innovatief beweegconcept voor kinderen van 2 tot 5 jaar. In 2016 werd een oude autogarage in het centrum van Amsterdam omgebouwd tot een fysieke en digitale beweegomgeving waar kinderen beweegavonturen beleven in een fantasiewereld. Inmiddels worden de beweegavonturen via een app gedistribueerd naar kinderdagverblijven en bij de kinderen thuis. Zo kunnen jonge kinderen overal in de wereld het plezier van bewegen ontdekken.

Daarnaast heeft Koen veel ervaring met het Amsterdamse verenigingsleven. Zo heeft hij twaalf jaar lang de rol van jeugdvoorzitter bij voetbalvereniging Sc Buitenveldert vervuld.