L. (Liza) van der Most

Liza van der Most werd geboren op 8 oktober 1993 te Bogota. Ze groeide op in Papendrecht en verhuisde op haar zestiende naar Amsterdam voor een opleidingsteam voor de vrouwen eredivisie. Om vervolgens twee jaar later bij AFC Ajax te gaan spelen. In 2019 ontving zij haar bachelor diploma in Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Amsterdam. In hetzelfde jaar behaalde ze zilver op het wereldkampioenschap voetbal en won ze de KNVB-beker met Ajax.

Liza staat na 11 seizoenen bij de club bekend als ‘Miss Ajax’. In die tijd heeft ze meer dan 200 officiĆ«le wedstrijden gespeeld, is ze twee keer landskampioen geworden en won ze viermaal de KNVB-beker. Op 20 augustus 2014 maakte Liza haar debuut voor het Nederlands elftal. Met het nationale elftal werd zij in 2017 in eigen land Europees kampioen. Momenteel speelt ze voor FC Utrecht.

Naast haar leven als fulltime prof is zij ambassadrice van stichting Life Goals. Liza gebruikt sport met veel plezier als instrument om mensen in een sociaal kwetsbare positie weer aansluiting te laten vinden in de samenleving.