M. (Mirka) Janssen

Mirka Janssen is geboren op 31 maart 1982 te Amsterdam. In 2008 en 2011 behaalde zij respectievelijk haar masterdiploma in Bewegingswetenschappen en Epidemiologie. Bovendien promoveerde Mirka in 2014 aan de Universiteit Amsterdam (VUmc) met een proefschrift over het schoolpleinprogramma PLAYgrounds. Dit programma is doorontwikkeld voor de praktijk en opgenomen als erkende interventie in de landelijke database van effectieve interventies.

Mirka is momenteel lector van het lectoraat Bewegen in en om School (BIOS) aan de Hogeschool van Amsterdam. Haar officiƫle benoeming vond plaats in 2021. De toekomstdroom van het lectoraat is dat alle kinderen de kans krijgen om gezond op te groeien, met veel ruimte om het plezier en de positieve effecten van bewegen te ervaren. Daarnaast heeft zij meerdere wetenschappelijke en professionele publicaties over bewegen en bewegingsonderwijs op haar naam staan.

Mirka is tevens adviseur van de beweegcoalitie. De beweegcoalitie heeft als doel om de essentiƫle rol van beweging in en rondom school te agenderen voor de ontwikkeling van het kind.